RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA 2019-06-27T09:41:17+00:00

_Amb 8 equips, som l’empresa amb més participants a la 6a Oncotrail, que aquest any ha donat prop de 26.000 € per a nous aparells del servei d’anatomia patològica.

Donació d’aliments

SSIBE ha celebrat un any més l’acte de donació d’aliments a les delegacions locals de Cáritas del Baix Empordà (La Bisbal d’Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Torroella de Montgrí i Palafrugell).

Aquest és el 9è any que es fa aquesta donació i aquest 2018 s’han recollit un total de 4.217 kg d’aliments. Aquesta donació ha estat possible gràcies a l’aportació de SSIBE, d’un valor de 3.600€, a la que s’hi suma el Grup Darnés que ha fet una aportació d’aliments per un valor de 1.100 €.

Les proves solidàries

Amb l’Oncobike, ja són 3 les proves solidàries per equips de llargues distàncies amb participació de SSIBE. Aquest 2018 s’ha participat per 6a vegada amb la Oncotrail, amb un nou rècord de participació amb 8 equips i 64 esportistes. I el mes d’abril, un d’aquests equips, els Walker’s de SSIBE, va aventurar-se a fer la Oxfam Intermon Trailwalker, també de 100km però sense relleus.

A l’Abril i per primer cop, SSIBE ha presentat un equip, els Walker’s SSIBE, format per Lola Romero, Francesc Tauler, Xavi Escolar i Joan Frigola a la Trailwalker Han completat els 100 quilòmetres arribant a Sant Feliu de Guíxols amb 24 hores, 32 minuts i 14 segons.

Aquest ha estat el primer any que SSIBE participava amb un equip a la Oncobike, la prova ciclista solidària de la Fundació Oncolliga i que consisteix en 200 km de recorregut per equips i relleus.

L’equip l’han format Miquel Àngel Villalta, Francisco Rodrigo, Jaume Gelonch, Sergi Ortega, Miquel Pérez i Eudard Agustí, sota el nom de Surgical Boys. El 6 ciclistes han recorregut els diferents trams de 25km sense problemes.

El mes d’octubre s’ha donat el tret de sortida a la 6a edició de l’Oncotrail. Aquest any ha estat la prova més multitudinària amb un total de 234 equips i 1.872 corredors participants. Un any més, SSIBE ha estat l’empresa amb més equips inscrits, amb un total de 64 participants.

Tots 8 equips han aconseguit acabar els 100 quilòmetres del recorregut sans i estalvis, però cal destacar l’actuació i rendiment d’un dels nostres esportistes. En Marc Triano, de l’equip “Urgències pas a pas” no només ha competit en la seva 6a edició, sinó que ha realizat tot el recorrregut íntegre, és a dir, 100km.

De la cursa del 2017 La Fundació Oncolliga ha presentat el mes de juny el nou material adquirit amb el donatiu de 25.893 euros. Gràcies al donatiu, l’Hospital de Palamós ha pogut adquirir nous aparells per al Servei d’Anatomia Patològica: dos microscopis biològics BX43F (9.712 euros), un microscopi biològic BX43F amb polaritzador (4.856 euros) i un microtom semiautomàtic LEICA RM2245 (11.325 euros).

Programa Magnet amb l’Escola Vila-romà

L’escola Vila-romà, de Palamós, ha estat seleccionada, i com a únic centre gironí, per a poder participar durant els propers 4 anys en el programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, i que en aquest cas compta amb el suport de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós.

Per a l’Hospital de Palamós aquest programa representa una nova oportunitat per seguir col·laborant amb la ciutadania, apropar i compartir el coneixement per seguir generant confiança en la societat.

Per presentar el programa i en què consisteix, el mes d’octubre s’han començat a fer diferents sessions informatives a la sala d’actes de l’Edifici Fleming.

Humanitzem Hospitals

El mes de Juliol s’han inaugurat els espais pintats a les àrees pediàtriques de l’Hospital de Palamós i del CAP de Palafrugell i el bloc quirúrgic de l’Hospital de Palamós, un projecte realitzat per Humanitzem Hospitals – Ignasi Blanch i Donem color a la nostra sanitat – AcompanyArt.

La humanització d’hospitals implica una forma especial d’entendre la hospitalització dels infants. Per una banda, fer viure l’experiència de la manera més positiva possible per part de l’infant; per l’altra, aconseguir una nova relació entre usuari i professional; i per trencar la situació d’estrès que acostuma a produir en el pacient i afavorir un estat emocional òptim per a la recuperació.

Es tracta del 13è projecte realitzat per Humanitzem Hospitals – Ignasi Blanch i el primer per part d’AcompanyArt,

En concret, l’acció es concentra en els espais de pediatria de l’Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell i amb motius de flora i fauna de la Costa Brava. El fil conductor és l’Aloa, un personatge creat per Raül Castillo que guia els nostres pacients a través dels diferents espais. En total, hi ha col·laborat una vuitantena de pintors, de manera desinteressada.

Aquest 2018 a l’Hospital i Palamós Gent Gran també s’han explorat d’altres iniciatives que volen fer l’espai més proper i humà. El 21 de juny, hem realitzat un concert als pacients hospitalitzats i familiars de la 4a planta, per ajudar a crear un espai de relaxació i evasió durant la seva estada. El concert ha anat a càrrec de Álvaro Chaves Morales. 25 d’octubre Mags per l’Esperança han compartit la seva màgia amb els nostres pacients i residents, tot coincidint amb el 20è aniversari.

El calendari solidari del CAP de Palafrugell

El CAP de Palafrugell ha posat a la venda un calendari 2018 inspirat en pel·lícules famoses i ambientat al mateix centre pels propis professionals que hi treballen.

En total, s’han recaptat 1.700€ que van a parar íntegrament als projectes solidaris Acompanyart i Projecte Xevi.

Marató de TV3 i donacions

Per cinquè any consecutiu, SSIBE ha col·laborat amb la iniciativa solidària de La Marató de TV3, que enguany tractava el càncer. En total, s’han  aconseguit 2.355€.

Aquest 2018 Les dues iniciatives principals han estat organitzades per la Comissió Oncològica. El 13 de desembre s’ha celebrat l’acte “Parlem de Càncer: experiències personals entorn de la malaltia” on s’ha aprofitat per presentar el vídeo “El càncer al Baix Empordà” i s’ha comptat amb una taula amb la participació de pacients, associacions i professionals. L’acte ha comptat amb prop de 200 assistents que han donat 1.050€.

En col·laboració amb FECOTUR, l’associació de comerços de Palamós, s’han  recaptat 970€

Paral·lelament, el centre sociosanitari i la residència assistida de Palamós Gent Gran ha confeccionat un mosaic gegant a l’entrada del jardí del centre per formar la frase “Palamós Gent Gran amb la Marató de TV3” amb una guardiola per a donatius. La iniciativa ha recollit uns 320€.

El futbolista Xavi Hernández, ambaixador solidari de SSIBE

El futbolista Xavi Hernández és el nou ambaixador solidari dels projectes solidaris de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

En un vídeo gravat des de Qatar, el popular futbolista ha animat a tothom a participar amb els projectes solidaris que des de SSIBE es volen tirar endavant i que ajuden a fer la nostra assistència més amable, més humana i més acollidora. El vídeo s’ha presentat el 21 de desembre, a l’acte de Nadal intern de l’entitat i ha comptat amb la presència del pare del futbolista.

Commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Ens hem sumat un any més a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, en un acte conjunt amb l’Ajuntament. Ha consistit en una lectura de l’obra “Els monòlegs de la vagina” a càrrec de La Gespa Teatre i dansa a càrrec de Cobosmika Company.

VOLUNTARIAT

L’Hospital de Palamós, centre voluntari de Noupops

Aquesta iniciativa que va néixer a Dinamarca, ara s’ha estès per Europa i Catalunya. Noupops és una entitat sense ànim de lucre que vol ajudar els pares amb fills prematurs. Es dediquen a teixir a mà i a distribuir pels hospitals uns peluixos de ganxet amb forma de pop que, segons han demostrat els estudis, comporten diversos beneficis als nadons.

Cada dijous, les voluntàries es reuneixen al Mas Guàrdies per teixir els pops, que han de complir uns requisits: no poden superar els 22 centímetres de llarg i han de ser elaborats amb fil 100% cotó teixit amb un punt ben tupit, no poden dur elements com picarols o botons i s’han de poder rentar a 60º C.

L’Espai Rialles, premiat per la Federació Catalana de Voluntariat Social

El premi voluntariat ha estat per l’Espai Rialles de l’hospital de Palamós. Han recollit el guardó la Sandra Medina, treballadora social de SSIBE i coordinadora del voluntariat de l’Hospital de Palamós i Neus Puigpinós, psicopedagoga voluntària i coordinadora de l’Espai Rialles.

El premi tenia una dotació econòmica valorada en 1.500€ que ajudaran a finançar algunes de les activitats que du a terme a l’equip de voluntariat.

Noves armilles per al nostre voluntariat

Des d’aquest 2018 disposem de 40 armilles identificatives per al nostre grup de voluntariat. Amb aquesta peça de roba s’identificarà visualment amb més facilitat a la trentena de voluntaris i voluntàries que treballen setmanalment a l’hospital.

La confecció de les armilles ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de l’associació palamosina Front al Mar, que el 2016 ja va participar activament en l’equipament de l’Espai Rialles, un nou espai que coordina el servei de voluntariat.

Sant Jordi i Nadal

Aquest 2018 hem vengut llibres i roses en diferents parades que són possibles gràcies als nostres voluntaris, al voluntariat de la Creu Roja i als residents de Palamós Gent Gran. Aquest any el voluntariat de l’Hospital ha muntat una parada per vendre les roses i llibres a 1 euro, els beneficis dels quals han anat a càrrec del projecte Noupops, un projecte solidari al qual també hi estem adherits. En total, s’ha aconseguit recaptar més de 600 euros.

Els nens i nenes que han visitat els serveis d’atenció continuada o les consultes de pediatria dels diferents centres d’atenció primària han rebut un exemplar d’“El pastisser de Torregrossa”, un conte que s’emmarca dins la campanya “Per Sant Jordi, cap nen sense conte”, que té per objectiu fomentar la lectura entre els més petits. Aquesta iniciativa té el suport de l’Associació Educativa i Formativa  TBClass de Les Franqueses del Vallès i és el segon any que ens hi hem adherit.

Per Nadal, un any més ens han visitat alumnes representants d’escoles de Palamós, per decorar els arbres de Nadal que hi ha als diferents llocs de l’Hospital.

Dia Internacional del voluntariat

El 5 de desembre és el Dia Mundial del Voluntariat i per segon any ho hem celebrat amb un dinar de germanor amb la cinquantena de voluntaris que col·laboren amb l’hospital i Palamós Gent Gran.

Ho hem fet a l’Espai del Peix i ha sigut una bona oportunitat no només per agrair la seva desinteressada, sinó també per compartir experiències de les iniciatives que es realitzen als dos centres.