COMISSIONS I COMITÈS DE QUALITAT 2019-06-19T17:48:26+00:00

_Les comissions i comitès ens serveixen de plataforma per poder orientar la nostra organització cap a la millora contínua.

Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut

A l’abril cuida’t amb salut

La Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut (CPiPS) i el Servei de Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient – projecte Empresa Saludable, van organitzar un any més la campanya “A l’abril, Cuida’t amb salut!” 2018 per promoure estils de vida saludable als nostres professionals i a la població del Baix Empordà.

La iniciativa s’emmarcava en un seguit d’actes commemoratius, durant tot el mes d’abril, del Dia Mundial de la Salut (7 d’abril), el Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril) i el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball (28 d’abril).

Es van preparar més d’una trentena d’activitats tant per a tota la ciutadania com per als nostres professionals, com a propostes per a mantenir una vida activa i saludable i que ajudi a prevenir futurs problemes de salut, entre les que destacaven un taller de risoteràpia, ioga tibetà o taller de creativitat com a novetats.

A Palamós es va fer una matinal esportiva, taller de circ, taller de broquetes de fruita, sessions d’espinning o de natació, toto-steching, tastet de rem, vermut 0,0%, coreografia, flasmob. A La Bisbal d’Empordà una pujada nocturna als Àngels i QiGong per a tothom. A Torroella de Montgrí una Caminada per les Dunes de Torroella, dins del programa Empordà, Cuina i Salut. A Palafrugell es van fer estiraments a la plaça i a Palamós una caminada saludable, taller d’amanides, ioga postpart i ioga prepart.

El principal gruix de sessions i activitats van anar adreçades als professionals, organitzades pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient – projecte Empresa Saludable. D’entre les novetats d’enguany destacaven a Palamós el taller de risoteràpia, introducció al Lu Jong o ioga tibetà o el taller de creativitat a Torroella de Montgrí.

Nova secció amb consells de salut a Ràdio Palafrugell

SSIBE ha iniciat la seva col·laboració setmanal amb diferents consells de salut amb el programa “L’hora del peix fregit” de Ràdio Palafrugell.

Organització de tallers de cuina per als treballadors

Treballadors de la nostra empresa han participat al Taller de cuina a l’Espai del Peix per aprendre a elaborar tot un seguit de menús amb productes de temporada i de proximitat, que s’emmarcava dins el programa d’activitats organitzades pel projecte Empresa Saludable de SSIBE.

Aquest any el taller de receptes saludables estava ambientat en les cuines del món i per això es van realitzar plats d’allò més diversos com el sushi, l’hummus d’albergínia i hummus de cigrons, el suquet de peix, el magret d’ànec amb salsa de cítrics i el carrot cake.

I tu, ja et vacunes contra la grip?

Hem reforçat la campanya de vacunació contra la grip entre els nostres professionals seguint les recomanacions del Departament de Salut sobre la importància d’evitar la transmissió del virus com a treballadors de la salut que som i que estem en contacte amb el virus. Les recomanacions són de que la vacunació dels treballadors de la salut s’apropi a un 40% i la taxa global de vacunació a SSIBE ha estat d’un 30.7% deixant ja enrere el 25.6% de 2017.

Comitè d’ètica assistencial (CEA)

9è Cine Ètic | Relació metge-pacient

S’ha celebrat la 9ª edició del Cine Ètic amb el tema “Relació metge-pacient”. S’ha projectat el documental “Ser medico”, realitzat per l’Instituto de Ética Clínica Francisco Vallés – Universidad Europea i que analitza les 7 virtuts que ha de tenir un metge: voluntat, sacrifici, investigació, humanitat, excel·lència, universalitat i compromís.

Seguidament es va donar pas a la taula rodona amb debat, moderada per la Dra. Montserrat Tura, membre del CEA, en la qual hi van participar el Dr. Joaquim Bosch Barrera, oncòleg de l’Institut Català d’Oncologia, la Dra. Montserrat Esquerda, directora de l’Institut Borja de Bioètica i l’escriptor Sergi Pàmies.

9 edicions de cinema ètic a Palamós

  • 1a edició: La mort digna (2010). “La Dama i la mort”, curtmetratge.
  • 2a edició: L’eutanàsia (2011). Presentació llibre “Entre la vida i la mort i projecció del curt “Morir sense morir”.
  • 3a edició: Dignitat en el viure i el morir (2012). Projecció de la pel·lícula “Las Alas de la Vida”
  • 4a edició: Reanimació (2013). Projecció de la pel·lícula “El Milagro de Karintia”
  • 5a edició: L’avortament (2014). Projecció de la pel·lícula “4 meses, 2 semanas, 2 días”
  • 6a edició Viure la Mort (2015). Projecció del documental de TV3 “No serà fàcil”
  • 7a edició: Maltractament a la Gent Gran (2016). Projecció del curtmetratge “ContraNatura”
  • 8a edició: Les vacunes a debat (2017). Projecció del documental “I tu, vacunes?”
  • 9ª edició: Relació metge-pacient (2018). Projecció documental “Ser médico”

Comissió sense fum

Setmana sense fum i Dia mundial sense tabac

Se celebra el 31 de maig i s’han organitzat diferents actes i activitats a diferents serveis amb l’objectiu de captar l’atenció i conscienciar sobre els riscos per a la salut que ocasiona el tabac. Les activitats s’han concentrar en la setmana del 25 al 31 de maig.

El 2018 s’han preparat proves amb cooxímetre i consells sobre com deixar el tabac a totes les ABS i a l’Hospital de Palamós, una exposició fotogràfica sobre tabac i mediambient i s’ha celebrat el dia mundial sense tabac amb un esmorzar als nostres centres per a usuaris i treballadors.

Campanya “Fem salut, gràcies per no fumar” als nostres Centres d’Atenció Primària.

La campanya se suma a la iniciativa “Entorn sense fum” que es porta a terme a d’altres equipaments com ara escoles i centres esportius.

Amb motiu de la campanya “Fem salut, gràcies per no fumar”, endegada pel El Programa d’Atenció Primària Sense Fum (PAPSF), s’han senyalitzat els exteriors dels CAP La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós i Torroella de Montgrí. L’objectiu: contribuir a allunyar el fum del tabac, de les portes dels centres sanitaris.

Per aquest motiu durant tota aquesta setmana s’han retolat els accessos a aquests centres i als de la demarcació de Girona amb el missatge “Fem salut, gràcies per no fumar”. La iniciativa serà permanent i s’estendrà properament a la resta de centres sanitaris del territori català.

Comitè d’ICTUS

ICTUS I TU. Conèixer, prevenir i superar

Se celebra un acte a Palamós Gent Gran dedicat a l’Ictus i les lesions medul·lars cerebrals traumàtiques adreçat a pacients que han patit un ictus, cuidadors, familiars i professionals que atenen aquest pacients, amb l’objectu d’ajudar a comprendre l’ictus i les conseqüències que se’n deriven.

L’acte ha consistit en una taula rodona on s’ha parlat sobre l’ictus, tipus d’ictus, tractament i prevenció dels factors de risc i el més important, com superar-lo. Amb un debat i preguntes als especialistes assistencials, s’ha realitzar la projecció del documental “Superar l’ictus”, realitzat per Ràdio Palamós i del curt “De nit i de dia”, elaborat per Clàudia Oliu, Raimon Valls i Ràdio Palamós i que va preparar el mateix Comitè d’ictus.