Memòria de sostenibilitat 2014

Qualitat_Responsa_inicial_p
Qualitat_Responsa_inicial_p
Qualitat_Responsa_inicial_p

Responsabilitat Social Corporativa

En el marc del Pla estratègic, ens hem reunit en diferents grups d’interès integrats per les residències de gent gran del Baix Empordà i les associacions de malalts Oncolliga Girona, ACAF, ACAS, AECC, Residència 3ª Edat Bellamar Platja d’Aro, Hermanas de los Desamparados Ntra. Sra. De Montserrat de Palafrugell, Hospital Asil de Pobres i malalts de Torroella de Montgrí, Residència Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà, Residència Palafrugell Gent Gran, Residència Surís de Sant Feliu de Guíxols, amb la idea d’intercanviar opinions.

Exposició “Curar-se en salut” i cicle de xerrades “Salut i Societat”
en el Monestir de Sant Feliu de Guíxols

El Museu d’Història de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que des de fa uns anys va encetar l’Espai del Metge i de la Salut Rural, demana la nostra col·laboració per a l’exposició “Curar-se en salut”. Acompanyem per les nostres instal·lacions la productora que es fa càrrec de part del projecte, perquè puguin anar copsant tot el material necessari, havent programat prèviament tots els llocs i situacions per tal que l’activitat habitual de l’hospital i centres implicats no es veiés afectada.
També col·laborem amb la donació al Fons del Museu d’un Espectòmetre Packard tri-carb Liquid Scintillation dels anys 70 i d’un autoanalitzador d’hematologia Sigma Amelung dels anys 80 per a l’exposició.
Xerrada del Dr. Marc Pérez Oliveras dins el cicle “Salut i Societat”, LES CLAUS PER A UNA VIDA SALUDABLE, a la sala d’actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols el 6 de juny de 2014.

Marató de TV3

La Marató de TV3, dedicada a les malalties del cor – Col·laborem coordinant dues activitats, amb iniciativa del Dr. Juan Carlos Sevilla, cardiòleg de l’Hospital de Palamós, per a recaptar fons en nom de SSIBE per a La Marató:

Elaboració d’un mosaic de 200 peces de la mà pel pintor Joan Comella. Ha estat confeccionat en el propi hospital al llarg de la setmana de la Marató amb la intenció de vendre’l per peces a canvi d’un donatiu de 20€. El mateix dia, de manera espontània, sorgeix la iniciativa de que les persones que fan el donatiu no s’enduguin la seva peça per tal que el quadre pugui quedar sencer a l’hospital per ser exposat en lloc a determinar del mateix centre. Així mateix, la Fundació Hospital de Palamós fa una donació que permet la compra de la part de l’obra que no ha quedat coberta amb la donació voluntària.

Revisió de salut per conèixer el nostre estat cardiològic. A càrrec del Dr. Sevilla, i gràcies a la col·laboració dels voluntaris, va poder ser possible que 50 persones fossin visitades al llarg de la tarda-vespre del dia 12 de desembre a canvi d’un donatiu.

L’import total recaptat per a La Marató de TV3 ha estat de 4.339 €.

Oncotrail

Oncotrail – El cap de setmana del 4 i 5 d’octubre es va celebrar la segona edició d’aquesta cursa per equips amb l’objectiu de recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer.
SSIBE hi participa amb quatre equips: “Guilles” integrat per Mª Ángeles Gimeno, Joana Pujadas, Núria Vidal, Mercè Pallarès, Jaione Echarte i Elena Kobotova; “Urgències pas a pas” amb Martí Rovira, Mario Ríos, Marc Triano, Jordi Amores i Beatriu Conca; “Correm per la teva salut” amb Ignacio Pascual, Xavier Pérez, Xavier Lloveras, Sebastián Gómez i Ferran Recasens; i “Passos solidaris” amb Marc Ferriol, Martí Pàmies, Victor del Amo, Francisco Tejero, Adrià Molina i Miguel Ángel Moreno.
La posició dels equips van ser:
En la posició 24 – Correm per la teva salut.
En la posició 33 – Passos solidaris.
En la posició 39 – Guilles.
En la posició 41 – Urgències pas a pas.
En l’Oncotrail 2014 hi va haver un objectiu clau “recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer, tot completant les accions que es varen programar en l’edició 2013: millorant les sales on els malalts reben el tractament de quimioteràpia, també destinant una part per necessitats de la Fundació i també una altra part per a la investigació del càncer en un estudi de l’ICO Girona, i es va assolir amb èxit.

Recollida de taps associació Stop FA

Recollida de taps per a l’associació Stop FA (Atàxia de Friedreich, que amb aquesta iniciativa espera contribuir a la recaptació de fons que ajudin a finançar la investigació mèdica per curar aquesta malaltia.

Campanya de donació d’aliments a Caritas Baix Empordà

Un anys més SSIBE fa una donació de 3.625€ que permet comprar 4,1 tones d’aliments que afegides a les 1.1 tones aportades pel grup Darnés fan un total de 5,2 tones d’aliments donats en la campanya de 2014.
El grup de cooperació de SSIBE també promou les següents campanyes informatives:

Aldees infantils.
Creu Roja.
SOS Richi – Actualment la Fundació Richi promou el projecte de microdonacions “Un Pla concretíssim”, que consisteix en aconseguir els fons econòmics necessaris per a becar l’estada i la formació de metges del nostre país en centres dels Estats Units molt especialitzats en el tractament del càncer infantil. Per fer possible la beca d’un neurocirurgià de l’Hospital Sant Joan de Déu es requereixen fins a 100.000 euros.
Banc d’aliments – Col·laborem amb el gran Recapte de Palamós.

Obra social de Sant Joan de Déu – Venda i difusió d’un calendari 2015 que destina els seus beneficis a recerca en malalties infantils.

Integració de persones discapacitades

Compromesos amb la integració de les persones discapacitades i complementant la seva inclusió dins la nostra plantilla, disposem de la declaració d’excepcionalitat i d’autorització de mesures alternatives en algunes de les nostres empreses, de manera que mantenim contractes per la compra de productes o la prestació de serveis amb centres especials de treball.

Aquests centres són el Centre Tramuntana- a través del Consell Comarcal del Baix Empordà, Giroassist- del Grup Mifas -, Columbia del Grupo Fundosa, Ilunión-del Grupo Flisa Catalunya i La Fageda Fundació.

En conjunt, l’any 2014 s’han destinat 272.710,1€ a mesures alternatives.

MARATOTV3
© 2015 SSIBE
Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat bona part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.


Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Safari, Firefox, Chrome, Explorer