Memòria de sostenibilitat 2014

Qualitat_Seguretat_bp

Seguretat dels pacients

Seguim treballant per consolidar totes les línies assistencials en Seguretat dels Pacients que ens porten a un nivell òptim de prestació dels nostres serveis i de qualitat en l’atenció als nostres pacients durant la seva estada en el nostre centre

Consolidació de les línies col·laboratives de la Organització Mundial de la Salut (OMS) i del Departament de Salut; com són la Higiene de mans, la identificació inequívoca de pacients, prevenció de caigudes i prevenció d’incidents en cirurgia. Així com d’altres, prevenció de nafres per pressió, notificació d’esdeveniments adversos, briefing de seguretat en urgències; sistema de publicació d’alertes de seguretat.

Seguim treballant per una millora continua de la Seguretat dels Pacients, amb anàlisi d’indicadors de seguretat de pacients específics. També amb l’ elaboració de Plans de millora: Pla de millora de seguretat dels pacients per al 2014-2015; el qual inclou un pla específic d’acció per a la millora de la Higiene de Mans.

A més, enguany destaquem el procés d’implantació de seguretat dels pacients a l’atenció primària atès que fins ara, l’estratègia de Seguretat dels Pacients estava centrada en l’atenció hospitalària.

Fomentem la cultura de seguretat dels pacients amb la participació dels nostres professionals en grups de treball de seguretat, feed-back de les notificacions d’esdeveniments adversos, (difusió d’un informe trimestral), publicació d’alertes de seguretat i difonent les novetats de la Seguretat dels Pacients, dintre i fora de l’entitat a través del nostre compte de twitter @sdpssibe i un butlletí corporatiu específic de seguretat dels pacients.

 

Fets destacats

850 notificacions al nostre registre d’esdeveniments adversos.
Celebrem al Palamós Gent Gran el Dia Mundial per la Prevenció de Nafres per Pressió.
Elaboració del Pla d’acció d’higiene de mans 2014 .
Publicació del Pla de millora de Seguretat dels Pacients 2014 -2015 .

 

Dia mundial de la higiene de mans

Ens adherim a la Jornada Mundial d’Higiene de Mans, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i que se celebra el dia 5 de maig. Es van organitzar diferents activitats formatives i informatives adreçades a professionals i usuaris, sobre la importància de la correcta higiene de mans en les professions sanitàries, així com en l’àmbit domèstic.

 

fets_destacats
© 2015 SSIBE
Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat bona part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.


Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Safari, Firefox, Chrome, Explorer