fes clic per a tancar la imatge

Memòria de sostenibilitat 2015

foto_00_Home_15_0
foto_00_Home_15_0
foto_00_Home_15_0
foto_00_Home_15_0
foto_00_Home_15_0
foto_00_Home_15_0
foto_00_Home_15_0

Palamós Gent Gran 10 anys

Antecedents

A finals del segle passat, i per tal de:

  • Posar fi a la mancança de places de residència assistida i de centre de dia al municipi de Palamós
  • Posar fi a la manca de places de convalescència i de pal·liatius a la comarca del Baix Empordà
  • Ampliar el nombre de places de llarga estada i d‘Hospital de dia existents però insuficients per fer front a la demanda
  • Pal·liar el problema de manca de llits de l’hospital d’aguts, possibilitant el drenatge del pacient “crònic complex” a unitats especialitzades

Es va fer necessària la construcció d’un nou centre a Palamós amb infraestructura adequada per a donar serveis de Residència Assistida, de Llarga Estada, de Mitja Estada Polivalent, d’Hospital de Dia i de Centre de Dia.

El projecte va comptar amb la col·laboració dels Departament de Benestar Social i Família i del Departament de Salut, entrant en funcionament el 3 de desembre de l’any 2005 amb el trasllat dels 50 usuaris de l’antic sociosanitari annex a l’Hospital de Palamós i va ésser inaugurat oficialment el dia 17 de desembre del 2005 pel President de la Generalitat de Catalunya Pascual Maragall, i la Consellera de Salut Marina Geli.

Al llarg de l’any 2006 les diferents unitats del centre van anar entrant progressivament en servei passant a ser plenament operatiu l’any 2007.

Què és i què ofereix Palamós Gent Gran

Palamós Gent Gran es un establiment de tipus mixt, social i sanitari, que configura una àmplia plataforma de serveis sociosanitaris, majoritàriament dirigits a persones grans malaltes, persones que, amb independència de la seva edat, pateixen malalties cròniques evolutives, persones amb situació de malaltia terminal, i persones grans que no tenen un grau d’autonomia suficient per realitzar les activitats de la vida diària i necessiten atenció o supervisió continuada.

El rol de Palamós Gent Gran és oferir uns serveis basats en les necessitats de les persones i integrats amb la resta de nivells assistencials tant sanitaris com socials de la nostra població i comarca, en concordància amb les polítiques i el model d’atenció sociosanitària i social establerts pel Govern del nostre pais.
És una institució assistencial oberta, i com a tal facilita les relacions personals dels residents amb la seva família, amics i veïns, afavorint el contacte amb l’entorn del municipi amb sortides i activitats programades.

Celebrem l’aniversari de Palamós Gent Gran 10 anys

Palamós Gent Gran, amb el seu equip de professionals al capdavant, s’ha posicionat com a centre de referència a la comarca per tal que molts pacients complexes puguin fer una estada de convalescència després d’un ingrés hospitalari, també és referent oferint atenció a malalts afectats de malaltia d’Alzheimer i altres demències,  i alhora esser un servei de referència per a malalts en situació de malaltia avançada que requereixen d’assistència de cures pal·liatives. I tot això amb plena coordinació i cooperació assistencial amb l’Hospital i l’Atenció primària.

Enguany hem celebrat aquest aniversari amb activitats de caire festiu i lúdic seguint una temàtica cada mes i han participat residents, familiars, professionals i voluntaris.

Gener: relaxem-nos, febrer: disbauxa, març: musiquem, abril: cultivem la ment, maig: abracadabra, juny: aires de festa major, juliol: tocs artístics, agost: coses nostres, setembre: sortim, octubre: ballem, novembre: temps era temps, desembre: enllaç de vida.

 

Amb motiu de l’aniversari, Ràdio Palamós elabora el vídeo “10 anys cuidant els avis”, realitzat per Carlos Ribas i Carles Pastor posa de relleu la vessant assistencial i el component humà de la relació que aquests mantenen amb el personal que els atén.
“10 anys cuidant els avis” – Reportatge


Com cada any el centre celebra el Carnaval amb decorats i disfresses evocant els paisatges d’una Tanzània molt particular i d’uns massais molt engrescats, i va poder comptar com sempre amb la visita del Carnestoltes i la Reina que anaven acompanyats de les colles carnavalesques i la batukada i que van fer gaudir als residents.

 

Les senyores Míriam Flores, Laura Garcia, Isabel Moreno i Remedios Padilla, treballadores del centre han estat les promotores de la iniciativa “Calendari Solidari”, fet amb fotografies dels mateixos treballadors i la recaptació obtinguda ha estat per el Banc d’Aliments de Palamós (2.230 €).

 

El dia 15 de juny es va celebrar l’Acte Institucional que va aplegar a més de 130 persones en els jardins del propi centre. Vam gaudir de la conferència “Tenir cura dels altres. Un aprenentatge” a càrrec del Dr. Francesc Torralba, Director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull i en finalitzar d’un aperitiu per als assistents.

 

El mes de setembre la colla castellera Minyons de Santa Cristina d’Aro van dur a terme una aixecada de castells al jardí, davant la mirada de residents i familiars.

 

Al novembre s’hi fa l’exposició fotogràfica “L’Essència de Palamós Gent Gran” que ret homenatge a tots els seus professionals des de la perspectiva de l’objectiu de Míriam Flores, fotògrafa i també treballadora del centre i que hi veurem reflectides “…persones treballant per a les persones. Un equip professional i humà, que tracta a tothom amb respecte i sensibilitat. Un centre viu, dinàmic i optimista, on la persona és la base de la nostra raó de ser.”

 

Dins el programa dels actes de Nadal, el President dels Òrgans de Govern, Sr. Lluís Puig, va felicitar en persona als residents i familiars lliurant la Nadala de SSIBE que és fruit d’un dels premis que la institució atorga en el marc del Concurs de Fotografia que organitza cada any.

© 2015 SSIBE
Fotografia de portada: M. Flores.

Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.

Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Chrome i Firefox