fes clic per a tancar la imatge

Memòria de sostenibilitat 2015

Altres notícies

05.01.2014
Ses Majestats els Reis d’Orient visiten l’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran.

El 5 de gener els Reis d’Orient van visitar els nens i nenes ingressats a l’Hospital de Palamós i els/les residents de Palamós Gent Gran, a qui van obsequiar amb regals.

22.01.2014
Catalunya Ràdio entrevistava José Maria Inoriza, amb motiu del 20è aniversari de la cambra hiperbàrica de l’Hospital de Palamós.

A l’entrevista es destacaven aquests 20 anys des de la seva instal·lació, primera de les comarques gironines i segona de Catalunya i que més de 100 persones la utilitzen anualment -la meitat submarinistes i la resta per altres indicacions mediques (radioteràpia, traumatologia, problemes vasculars, etc.)- . La cambra funciona 24h al dia, 365 dies l’any. El mes de juny la nova cambra complia 5 anys, en els quals s’ha pogut augmentar-ne les prestacions, el confort dels/de les pacients i sobretot el fet de poder-los donar atenció a més d’un/a alhora.

20.02.2014
Exposició Curar-se en salut. Una oferta amena i pedagògica per a totes les edats

Sant Feliu de Guíxols obria un nou espai expositiu dedicat al tresor de la salut i SSIBE hi col·labora. L’exposició, inaugurada el 22 de novembre de 2014 al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, explica el tresor de la salut, plantejada com a patrimoni individual, com a part de la responsabilitat ciutadana davant la comunitat. Aquesta exposició, en la qual SSIBE ha participat, fa un viatge pel passat, present i futur de la medicina i compta amb un format rigorós, amè i pedagògic on, a través de recursos audiovisuals, patrimoni històric, objectes actuals, i d’altres recursos interactius, es mostra el llarg camí dels reptes de la medicina i la ciència a occident. S’hi poden fer visites guiades i tallers medicinals.

03.03.2014
L’exposició “Els caps tallats d’Ullastret” en què la Unitat de diagnòstic per la imatge de l’Hospital de Palamós va fer les proves radiològiques d’un dels cranis, es prorroga.

“Els caps tallats d’Ullastret” havia tingut molta repercussió a premsa escrita i revistes de molta divulgació. Explicava com els caps travessats per claus servien com a símbols de poder, ja que en el món celta, l’exhibició de caps tallats, era un costum que tenia com a objectiu donar rellevància al poder dels vencedors.

L’expectativa era que assolís el seu apogeu en el segon trimestre de 2015 i els mesos d’estiu si es confirmava la pròrroga que li volen donar abans de ser traslladada a Barcelona. L’exposició finalment va ser prorrogada.

Vam tornar a acostar la diada de Sant Jordi a usuaris/àries, persones ingressades a l’Hospital de Palamós i residents de Palamós Gent Gran.

A l’Hospital de Palamós per primer any hi col·laboraven alumnes de 5è del Col·legi La Salle, amb la confecció de punts de llibre fets amb els seus dibuixos. Es va instal·lar una taula atesa per voluntaris i voluntàries, així com també per l’alumnat de La Salle, i s’obsequiava tothom amb aquests punts de llibre. Durant el matí els voluntaris i les voluntàries van lliurar a les persones ingressades les roses que havien estat elaborant.

A Palamós Gent Gran, com cada any, es van muntar parades a la mateixa residencia i al començament del carrer Major, amb les creacions de residents i voluntaris/àries de Creu Roja fetes en els tallers que organitza el voluntariat.

11.04.2014
El mes d’octubre l’hospital va acollir l’exposició fotogràfica en commemoració dels 40 anys de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona, 1974-2014.

En l’exposició s’hi mostrava el recorregut i els fets més significatius del centre, que va començar essent escola d’ajudants tècnics sanitaris de la Diputació de Girona i ara és la facultat d’infermeria de la Universitat de Girona.

La nostra entitat va col·laborar-hi de ben aviat -primer amb l’Escola d’Infermeria adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona i després amb la Universitat de Girona- acollint estudiants en practiques. La col·laboració des de l’any 1990 ha augmentat de manera exponencial, acompanyada també de la mà del nostre propi creixement com a organització. De l’any 2000 a 2015 s’havien dut a terme 264 estades de practiques, amb estudiants tutoritzats per professionals de la nostra organització, tres dels quals exercint de Professors Associats a la Universitat de Girona.

16.04.2014
Xerrada del podòleg Joan Lluís Sousa, en el marc del projecte “Pie Saludable”, que va dur-se a terme a nivell nacional durant el mes d’octubre.

Dins d’aquesta campanya es feien xerrades informatives sobre la salut i la cura dels peus per tot el territori i revisions gratuïtes. L’objectiu era conscienciar la població, realçar la figura del podòleg i fomentar la prevenció de dolències relacionades amb el peu.

24.04.2014
Concurs de fotos SSIBE – 14a edició

El tema d’aquest any va ser “Ombres i Llums”.Es van presentar un total de 138 fotografies de 35 autors i els premis van ser els següents:

Felicitació de Nadal: atorgat a Anna Pérez Guilera per la fotografia “Contrallum”

3r. Premi: atorgat a Rosa Bel Comas per la fotografia “Flexibilitat en la foscor”.

2n. Premi: atorgat a Clàudia Torné Rosens per la fotografia “Entre la boira”.

1r. Premi: atorgat a Carme Garcia Mora per la fotografia “Callada travessa”.

Les fotos estan exposades a l’àrea de consultes externes de l’Hospital de Palamós.

09.05.2014
Acte de Nadal i reconeixement als professionals que es jubilen

En el decurs de l’acte es va fer un reconeixement de les persones que es jubilaven l’any 2015 -Ángeles Fernández del servei de cuina, Manuela García del servei de neteja, Dolors Gelabert, infermera de l’ABS La Bisbal d’Empordà, Hug Joan, supervisor de nits a l’Hospital de Palamós, Josep Maria Oller, Miguel Ángel Portolés i Andreu Taboas, metges de l’ABS de Palamós, i Jaume Vinyet, metge de l’ABS de Torroella de Montgrí. A totes elles se les va obsequiar amb un dibuix original a grafit pintat amb aquarel·la, de l’artista local Tània Font i també es van lliurar els premis del concurs de fotografia. L’acte es va concloure amb un aperitiu per a tots els assistents a càrrec d’Emporhotel.

© 2015 SSIBE
Fotografia de portada: M. Flores.

Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.

Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Chrome i Firefox