fes clic per a tancar la imatge

Memòria de sostenibilitat 2015

Emporhotel serveis hotelers

Remodelació de la cuina de Palamós Gent Gran

Durant els mesos d’abril i maig es va realitzar una remodelació de la cuina de Palamós Gent Gran. S’aprofita unes obres de manteniment del terra de la cuina per adaptar-la al sistema de cuina in situ -que  la producció sigui completament independent- així tots els aliments són processats i cuinats completament en el centre.

Aquesta reforma a implicat els canvis següents:

Inversió: ampliació a sis focs, ampliació dels forns de producció, canvi de les cambres de conservació a congelació.

Reorganització de tasques: s’ha dotat de més hores de cuiner als torns de Palamós Gent Gran, i s’ha compensat amb la cuina de l’Hospital de Palamós.

Logística: s’han eliminat els transports diaris de l’Hospital de Palamós a Palamós Gent Gran.

El canvi es produeix de forma progressiva, inicialment en la producció de dietes triturades, i preparació de cremes i sopes durant el segon semestre de 2015. A final del 2015, s’ha produït el canvi de tota la producció provinent de l’Hospital de Palamós.

Aquesta nova disposició de cuina ens ha permès augmentar la varietat de triturats en un 100% (passant  de 4 a 8 receptes).

Projecte de recerca i desenvolupament OPTIFEL

Continua la participació en el projecte OPTIFEL, inclòs al 7è Programa Marc de Recerca i Desenvolupament de la Unió Europea, juntament amb altres 26 entitats de 10 països diferents. Iniciat al setembre de 2013, amb una durada de 3,5 anys i coordinat per l’Institut National de la Recherche Agronomique francès (INRA), té com a objectiu definir i proposar productes alimentaris a base de fruites i verdures per aconseguir una millor alimentació i una millor apetència pels aliments entre la gent gran.

Respecte a la participació del projecte Optifel, durant el 2015 es va treballar en la  coordinació a Palamós dels assajos pel desenvolupament del concepte d’”eating capability”. Mesura de la força muscular, assaig d’habilitat i estudi de l’acceptabilitat de diferents textures d’aliments amb l’objectiu d’interrelacionar els diferents paràmetres i desenvolupar un mètode no invasiu de determinació de la textura adequada per l’alimentació de cada persona.

S’ha participat en publicacions científiques.

Organitzem i impartim el curs de neteja en entorn sanitari

Hem organitzat i impartit per quart  any consecutiu el “Curs de neteja en entorn sanitari”, amb un total de 48 hores de formació i 72 hores de pràctiques, que s’han fet als serveis de neteja de l’Hospital de Palamós, Palamós Gent Gran i Palafrugell Gent Gran.

Sistema de cobrament automatitzat a la cafeteria de l’Hospital de Palamós

Hem introduït el sistema de cobrament  automatitzat, a la cafeteria d’Hospital de Palamós, per tal de millorar l’operativa i la higiene de les operacions de cobrament.

Aquest sistema de cobrament, on el client és qui opera amb l’efectiu, evita errors en els canvis, i evita que els operaris de cafeteria toquin monedes o bitllets, millorant la higiene en les preparacions d’aliments.

Indicadors

Durant l’any 2015, Emporhotel va gestionar la compra i producció de la matèria prima següent:

 
2015-emporhotel

AMED

Tots els aliments
són processats i cuinats
completament
en el centre.

© 2015 SSIBE
Fotografia de portada: M. Flores.

Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.

Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Chrome i Firefox