CANVIS I MILLORES ASSISTENCIALS 2020-08-10T09:52:35+00:00

_A l’Hospital de Palamós hem estrenat la nova unitat del son i ventilació mecànica.

Des de l’octubre de 2018 la nova unitat del son ha permès realitzar estudis dels trastorns del son i la ventilació mecànica, per tal de diagnosticar diferents trastorns del son i patologies, entre ells la síndrome d’apnea del son, evitant així desplaçaments a Girona dels usuaris. Aquesta unitat està emmarcada dins del servei de pneumologia i en els tres primers mesos, de la posada en funcionament, havia realitzat més de 100 poligrafies domiciliaries.

Durant el 2019, la Unitat del son ha començat a fer polisomnografies, en les que el pacient ve a dormir a l’Hospital. Aquestes proves permeten identificar l’arquitectura del son a través de les ones cerebrals, l’activitat ventilatòria i neuromuscular i la cardíaca a través de l’anàlisi de variables neurofisiològiques i cardiorespiratòries.

_S’han fet 27 transplantaments de cèl·lules mare gràcies a les donacions de sang de cordó umbilical realitzades a l’Hospital de Palamós.

Des del 2008 l’Hospital de Palamós forma part del programa cooperatiu Concòrdia per a l’obtenció de sang de cordó. Des dels darrers 11 anys s’han enviat més de 2.800 unitats de cordó umbilical, que han permès realitzar fins 27 transplantaments, ajudant a gairebé una trentena de persones afectades d’alguna malaltia hematològica i que no tenien cap alternativa de tractament.

_Presentem el model d’autogestió de l’ABS de Torrella de Montgrí a la II Jornada sobre el compromís dels professionals en el sector sanitari de Catalunya.

La Dra. Alícia González, Directora de l’ABS de Torroella de Montgrí participa a la taula d’experiències, presentant el model d’autogestió implementat en aquesta ABS des de l’any 2017 en aquesta Jornada que va ser organitzada pel Consorci de Salut i Social de Catalunya el mes d’abril.

_Estrenem la Unitat Mèdica Ambulatòria, més flexible a les necessitats dels nostres usuaris.

Des de l’abril traslladem a la segona planta i es dota per poder prestar atenció mèdica especialitzada i tractaments a pacients amb patologies cròniques i necessitats complexes, que pateixen un empitjorament puntual i que es troben amb risc d’aguditzar-se, així evitant ingressos hospitalaris.

Aquesta unitat engloba la Unitat de diagnòstic ràpid i l’Hospital de dia de Medicina Interna i s’hi poden realitzar proves complementaries, com també tractaments com fisioteràpia respiratòria o tractaments amb antibiòtics nebulitzants per infecció respiratòria de gèrmens multiresistents.

_Hem adquirit sis nous colposcopis per a la detecció del càncer de coll uterí gràcies al donatiu d’Oncolliga.

Aquets aparells s’han ubicat a l’Hospital de Palamós a les ABS de la comarca del Baix Empordà.

_L’Hospital de Palamós va ser guardonat amb 5 premis en la primera edició dels Premis BSH – Best Spanish Hospitals Award.

Els premis rebuts al setembre van ser en les categories següents:

  • Diagnòstica de la dona, del Servei de Ginecologia – Obstetrícia
  • Diagnòstica del ronyó i vies urinàries, Servei d’Urologia
  • Diagnòstica d’aparell respiratori, Servei Pneumologia
  • Diagnòstica de malalties infeccioses, Comissió d’Infeccioses
  • Diagnòstica millor hospital en resultats globals, serveis centrals de Diagnòstic per la Imatge i Anatomia Patològica

_L’ABS de Palafrugell posa en marxa el programa de prescripció social.

Des del mes d’octubre i fruit del treball conjunt de l’Ajuntament de Palafrugell i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, amb col·laboració de Càritas Palafrugell, des de les consultes de primària relacionem la pèrdua de salut amb factors com el benestar i la qualitat de vida dels pacients, i per això es crea una recepta diferent per millorar i promoure la salut emocional i el benestar dels seus habitants.

Aquest nou programa consisteix en derivar des de Cap de Palafrugell a persones amb problemes anímics relacionats amb situacions vitals, a les diferents activitats que es porten des de la vila.