_S’han destinat 45.685 hores a formació, s’han fet 1.242 accions formatives i s’han format 1.300 professionals.
Es consolida i professionalitza la simulació clínica com a metodologia docent i d’aprenentatge dins del Pla de Formació de l’entitat
Amb la incorporació del corresponent suport tecnològic a nivell audiovisual, s’ha traslladat el procés d’aprenentatge i avaluació a través de l’experiència vivencial al propi lloc de treball.
S’han establert convenis de col·laboració amb el CISARC (Centre d’Innovació en Simulació) de la Fundació Universitat Manresa i amb l’agrupació teatral La Gespa de Palamós que asseguren la qualitat metodològica de les accions.
Al juliol es va signar el conveni amb el CISARC que ens assessora en la implementació de la metodologia de la simulació i la responsable del CISARC s’incorpora al comitè de simulació de SSIBE.
I a l‘octubre es va signar el conveni amb l’agrupació teatral La Gespa que permet que els nostres professionals es formin en situacions habituals delicades com poden ser la notificació de males notícies, la donació de còrnies o situacions a sala de parts.
Jornades i sessions
Jornada de dermatoscòpia per a atenció primària (2a edició)
Ha tingut lloc al gener amb l’objectiu de millorar l’estudi i el diagnòstic de les lesions cutànies a través de la pràctica amb el maneig de la tècnica de dermatoscòpia.
_Formem els professionals d’Atenció Primària en Reanimació Cardiopulmonar (4a edició).
Formem els professionals d’Atenció Primària en Reanimació Cardiopulmonar (4a edició)
El grup de reanimació cardiopulmonar i urgències d’atenció primària ha realitzat, durant el segon trimestre de l’any, la 4 edició d’aquesta formació. Hi han participat 200 professionals d’atenció primària.
Jornada sobre l’atenció al malalt crònic: Model de cronicitat del Departament de Salut
Al maig es realitza aquesta jornada per conèixer el model d’atenció al Pacient Crònic Complex del Departament de Salut i analitzar si les estructures de casa nostra han obtingut el resultat esperat i valorar altres estratègies per a millorar l’atenció que prestem a aquests pacients.
El mes de maig també hem acollit la Reunió Forana de la Societat Catalana d’Otorrinolaringologia i Patologia Cervicofacial (SCORL)
_2a jornada d’urologia del Baix Empordà.
2a jornada d’urologia del Baix Empordà
A l’octubre celebrem aquesta jornada especialment adreçada a metges d’atenció primària i que tenia per objectiu fomentar la formació continuada per així poder disminuir el temps per a l’estudi i tractament de la patologia d’urologia, i optimitzar recursos materials i humans sense oblidar la millora de la qualitat en l’atenció als pacients.
40 estudiants de medicina de la UdG han fet practiques a l’Hospital de Palamós
La segona quinzena de setembre 40 estudiants d’entre 2n i 5è de medicina han visitat el Servei d’Urgències i la Cambra Hiperbàrica, en grups reduïts i fent una estada de 3 hores a urgències i 1 hora a la cambra.