Memòria de sostenibilitat 2013

Voluntariat i Servei de mediació

L’hospital ha disposat durant l’any 2013 de 14 voluntaris que han fet tasques d’acompanyament a tot aquells pacients hospitalitzats que ho han requerit, escoltant-los, fent passejades amb ells o llegint-los el diari. Així mateix han fet tasques d’acompanyament específic a infants, als qui han convidat a fer manualitats, petits espectacles de pallasso i sessions de lectura i contes. L’equip de voluntariat està format de persones de diferents nacionalitats, fet que ha permès prestar suport i acompanyament a pacients estrangers que no parlen la nostra llengua.

A banda de les tasques d’acompanyament, els voluntaris participen en activitats organitzades, com repartir roses i punts de llibre per Sant Jordi i lliurar als pacients una felicitació de Nadal.

A Palamós Gent Gran s’ha desenvolupat un programa de voluntariat en col·laboració amb les entitats de voluntariat Creu Roja, Obra Social “La Caixa” i Caritas amb el projecte “Apadrinar un avi”.

Les activitats que desenvolupen els voluntaris són passeig dels residents, servei d’acompanyament, reforç de menjador i suport en la dinamització de les activitats d’oci.

El projecte “Apadrinar un avi” vol facilitar la convivència i l’aprenentatge entre persones grans que pateixen soledat i joves estudiants, a través de l’acompanyament periòdic i continuat que ofereixen els joves a les persones grans.

Activitats que organitzen anualment els voluntaris de Palamós Gent Gran: Festa de disfresses per Carnaval, parada al carrer amb motiu de la Festa de Sant Jordi, gimcana, arrossada i espectacle per la Festa Major de Palamós, a l’octubre la Castanyada i la parada amb articles nadalencs confeccionats pels residents pels volts del Nadal.

Activitat mediació intercultural

En relació a l’activitat, s’han registrat 902 mediacions (similar a l’any 2012, que van ser 874).

No hi ha canvis en relació al perfil de la població que ha utilitzat aquest servei: 75% dones, 92% de nacionalitat marroquina, 64% de llengua bereber / 35% de llengua àrab. El 85% de mediacions s’han fet a hospitalització.

 

grafic intercultural
© 2014 SSIBE
Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat bona part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.


Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Safari, Firefox, Chrome, Explorer