Memòria de sostenibilitat 2013

02_Qualitat_Respon_aliments

Responsabilitat Social Corporativa

Grup de cooperació de SSIBE

S’ha seguit donant resposta a les campanyes informatives: Aldees Infantils, Creu Roja, SOS Richi-taps, Banc d’aliments (Recapte Palamós) i participació en el cicle de conferències “Salut i Societat “ organitzat per l’Espai del Metge i de la Salut Rural de Sant Feliu Guíxols.

Campanya de donació d’aliments per Nadal

SSIBE va fer una donació que va permetre comprar 4,32 tones d’aliments i a aquesta iniciativa s’hi va afegir l’empresa Juroge S.L. que va donar 1,1 tones d’aliments més. Així, el total de la donació va ser de 5,4 tones.

L’aportació econòmica de l’entitat per fer aquesta donació és gràcies als diners que es destinaven a l’edició i enviament de la felicitació de Nadal i que ara es fa de manera digital.

Oncotrail

L’octubre del 2013 ens vàrem sumar a l’Oncotrail, una cursa de 100 km a peu que es fa per equips, amb recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell, i que cal fer amb un temps màxim de 36 hores.

L’objectiu era recaptar fons per a l’adequació de les sales de tots els hospitals comarcals de Girona on els malalts oncològics reben el tractament amb quimioteràpia, per tal de convertir-les en espais més còmodes i acollidors i que els malalts puguin estar en condicions idònies.

SSIBE va col·laborar presentant dos equips per competir: “Correm per la teva salut” que va aconseguir una 15a posició i “Urgències pas a pas” que va arribar en 35a posició.

Col·laboració amb l’Espai del Metge i de la Salut Rural
de Sant Feliu de Guíxols

Hem seguit participant com en els anys anteriors, amb el Cicle de conferències “Salut i Societat” organitzat per l’Espai del Metge i de la Salut Rural de Sant Feliu Guíxols amb una xerrada de la Dra. Esther Vilert, especialista en Medicina Familiar i Comunitària i responsable de la Unitat Docent SSIBE que va desenvolupar el tema Osteoporosi: malaltia o factor de risc.

Col·laboracions divulgatives

• Participació amb la ponència Looking for integration – A practical approach – The Palamós Experience, a la jornada: ”GOVERNANCE OF HEALTH FINANCING TO SUPPORT SERVICE RE-ORGANIZATION BASED ON HEALTH CENTERS”.

La Jornada estava organitzada pel Ministeri de Salut de Montenegro i per la Oficina Regional Europea (BCN) de la Organització Mundial de la Salut (OMS-WHO) i va tenir lloc els dies 13-14 de març a Podgorica (Montenegro)

 Seminari sobre ATENCIÓ DE LLARGA ESTADA per a professionals sanitaris russos en col·laboració amb l’Hospital Clínic Costa Brava (octubre 2013), a la qual van assistir set directius de centres sanitaris de la ciutat de Moscou.

 Sessió sobre ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA I DEPENDÈNCIA amb motiu de la visita de tècnics sanitaris del Ministeri de Salut del Brasil, en col·laboració amb el CSC (Novembre 2013).

Dins dels programes de cooperació internacional del CSC, diferents membres del Ministeri de Sanitat de Brasil van visitar el 14 de novembre, entre d’altres centres, Palamós Gent Gran. Se’ls van explicar els elements claus de la nostra organització, evolució cap a una OSI i se’ls va ensenyar diversos centres d’atenció primària i atenció a la dependència.


Col·laboració en el Programa Comenius “Water: the life of my river, my life”

L’Institut d’Educació Secundària de Palamós és el coordinador europeu del projecte, del qual en formen part també dos instituts de Romania, un de Lituània, un d’Itàlia, un de Letònia, un de Portugal i un de Suècia. Aquest projecte es desenvolupa al llarg de dos cursos i implica el professorat i alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

La nostra entitat va presentar, al conjunt de 30 professors que ens va visitar, l’experiència real de col·laboració entre l’àmbit públic i privat i la seva implicació amb el territori, en el marc del conveni que tenim establert amb el Departament d’Ensenyament per la participació en la impartició dels Cicles Formatius de Cures Bàsiques d’Infermeria i Atenció Sociosanitària.

grafic_Qualitat_Respon_4tones
© 2014 SSIBE
Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat bona part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.


Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Safari, Firefox, Chrome, Explorer