Memòria de sostenibilitat 2013

01_Empresa

Qui som

Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) és un grup format per la Fundació Hospital de Palamós (entitat no lucrativa fundada l’any 1768), Serveis de Salut Integrats Baix Empordà AIE i el Consorci Assistencial del Baix Empordà (CABE), aquest darrer constituït per l’associació de la pròpia Fundació i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Aquests organismes gestionen, d’una banda, l’Hospital de Palamós i el centre Palamós Gent Gran i, de l’altra, l’atenció primària de quatre Àrees Bàsiques de Salut: Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal de l’Empordà. SSIBE agrupa sota un mateix paraigua les tres entitats, que comparteixen recursos de forma transversal. En detall, aquest és el nostre àmbit d’actuació:

Hospital de Palamós

És un hospital general bàsic d’àmbit comarcal i referència del Baix Empordà, que forma part del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Compta amb una capacitat de 134 llits i disposa, entre d’altres, de TAC, ressonància magnètica, Servei d’Hemodiàlisi i Unitat de Medicina Hiperbàrica.

Palamós Gent Gran

Centre sociosanitari que forma part del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) i residència assistida per a la comarca, amb orientació social per als habitants de Palamós, principalment dirigit a persones grans malaltes, persones que independentment de la seva edat pateixen patologies cròniques evolutives, persones amb situació de malaltia terminal i persones grans que no tenen un grau d’autonomia suficient.

Compta amb 165 llits.

Àrees Bàsiques de Salut

ABS Palamós, ABS Palafrugell, ABS La Bisbal i ABS Torroella de Montgrí.

Formades pels centres d’atenció primària Catalina Cargol (Palamós), Dr. Josep Alsina i Bofill (Palafrugell), Dra. Casaponsa (La Bisbal d’Empordà), Torroella de Montgrí i per 28 consultoris municipals. (L’ABS Sant Feliu de Guíxols està gestionada per l’ICS i completa l’atenció primària de la comarca).

Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (AIE)

Entitat formada per Fundació Hospital de Palamós, CABE, Emporhotel i Emporsis. La modalitat jurídica escollida és l’Agrupació d’Interès Econòmic (AIE). La seva finalitat és prestar tots els serveis comuns no assistencials: administració, aprovisionament i logística, enginyeria, recursos humans, sistemes d’informació i comunicació.

Emporhotel serveis hotelers

Emporhotel és una entitat participada per Fundació Hospital de Palamós, CABE, Fundació Palafrugell Gent Gran i Fundació Salut Empordà. La modalitat jurídica escollida és l’Agrupació d’Interès Econòmic (AIE).

La seva finalitat és prestar serveis d’hoteleria i neteja de les empreses a les quals presta servei. Gestiona 5 cuines i més de 1.300 àpats per dia.

Emporsis serveis informàtics

Emporsis és una entitat formada per Fundació Hospital de Palamós, CABE i Fundació Salut Empordà (Hospital de Figueres). La modalitat jurídica escollida és l’Agrupació d’Interès Econòmic (AIE). La seva finalitat és donar serveis per al desenvolupament, implantació i manteniment d’aplicacions i sistemes informàtics comuns.

grafic empresa
© 2014 SSIBE
Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat bona part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.


Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Safari, Firefox, Chrome, Explorer