Memòria de sostenibilitat 2013

Comissions i Comitès de Qualitat

Actualment a l’entitat hi ha 12 comissions i comitès de qualitat vinculats a l’àmbit assistencial que donen suport i assessoren la Direcció en temes molt específics; a banda de tots aquests òrgans assessors, també cal destacar la tasca dels grups de treball que es desprenen d’aquestes comissions i tot plegat implica la participació de més de 200 professionals de l’entitat.

 

IV Jornada de Comitès i Comissions de Qualitat

La jornada té com a objectiu difondre anualment el treball dels nostres comitès i comissions i també donar a conèixer l’esforç, dedicació i participació de tots els seus membres.

Enguany va comptar amb les participacions següents:

Comitè d’Ètica Assistencial: la Dra. E. Picart i la Sra. S. Castellví van presentar i argumentar la resolució d’un cas des de la prespectiva ètica.

Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut: el Dr. M. Pérez i Sra. M. J. Sánchez van presentar l’estratègia de comunicació a la població de referència i foment de les relacions amb ajuntaments i entitats locals.

Comissió de Farmàcia: el Dr. X. Casanovas, amb la participació de la Dra. M. R. Toda, Dra. B. Àlvarez, Dra. V. Garcia i Sra. I. Ventura ens van complaure amb un interessant debat sobre la desmedicalització.

Comissió de Mortalitat: El Dr. J. M. Marqueta va presentar els resultats de l’anàlisi de casos de mortalitat a través del MSIQ, nou instrument del CatSalut que mesura el seguiment dels indicadors de qualitat.

Comissió d’infeccioses: la Sra. T. Aliu i la Dra. A. Masabeu van exposar un estudi de brot i infecció nosocomial i del seguiment i les mesures adoptades davant del brot de marsa i escabiosi.

 

Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut

Aquesta comissió va organitzar el dia 4 de maig una Pujada al Massís del Montgrí, sota el lema “No fumis, mou-te i fes salut” es va englobar dins de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril), el Dia Mundial de la Salut (7 d’abril) i dins de la Setmana sense fum.

Aquesta activitat es va organitzar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, dintre de les activitats programades en la 8a edició de la Fira Mediterrània- mar obert, i també va comptar amb el suport del Departament de Salut, DipSalut, Emporhotel i la Cooperativa Costa Brava.

 

El Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) promou cinema ètic per a professionals de l’entitat

Aquest Comitè ha organitzat la 3a edició de cinema ètic per als professionals, enguany amb la pel·lícula “El milagro de Carintia” del director Andreas Prochaska (2011), sobre l’obstinació terapèutica, en la qual s’aborden aspectes d’informació a pacients i familiars i la importància del treball en equip.

 

© 2014 SSIBE
Agraïm la col·laboració de Francesc Tauler i Núria Clara que, d'una forma desinteressada,
han aportat bona part del material fotogràfic que confereix aquesta memòria.


Navegadors recomanats per a una correcta navegació:
Safari, Firefox, Chrome, Explorer