Enguany arrivem ja als 22 anys d'informes d'activitat de Recerca, 2 d'ells en pandèmia, i ens complau presentar-vos el document que explica l'activitat de recerca realitzada durant l'any 2021, així com els aspectes estratègics relacionats amb aquesta àrea de treball de SSIBE.

A l'hora de fer aquest resum, i després de superar 6 onades de SARS-COV-2, hem passat d'un escenari moderadament optimista a l'esperança d'haver quasi acabat.

La pandèmia va afectar totes les àrees de la nostra vida, inclosa la recerca. Al 2020, any en que va començar la pandèmia, el focus de la nostra atenció va ser principalment l'assistència als nostres pacients. La recerca va disminuir i després es va enfocar en la infecció per SARS-CoV-2. L'any 2021 ha estat un moment de canvis, abundants fruits en la investigació sobre la COVID-19 i, poc a poc, amb evidència d'una recuperació i reactivació de la investigació en altres àrees de la salut.

Hem tornat a posar la directa quant a projectes, el nombre d'articles científics ha anat a l'alça a conseqüència dels múltiples estudis en els que hem participat, i pòsters i comunicacions orals comencen a aixecar cap en el segon semestre, en el que els congressos de temàtica sanitària comencen a organitzar-se de nou.

Des de la perspectiva estratègica, cal dir que a mitjans d'any hem aprovat el nou pla estratègic de Recerca, una eina que ha de ser útil per potenciar i orientar la recerca a la nostra entitat, que contempla nous i engrescadors objectius per als propers anys.

Us animem a que llegiu aquest document que esperem faciliti l'anàlisi i reflexió sobre la Recerca a la nostra organització, sempre per tal de seguir avançant.

I també volem, més que mai, que serveixi de reconeixement a tot el personal professional de l'entitat que a més de complir amb les seves tasques assistencials al mig d'una pandèmia, han volgut mantenir aquesta activitat amb el seu esforç personal. Tot el nostre agraïment a totes les persones implicades en l'atenció durant aquests anys de pandèmia COVID19 per la seva dedicació i professionalitat.

  Erick Mayer President del Comitè de Recerca