REDCap

REDCap és una plataforma web segura per construir i gestionar bases de dades i enquestes en línia. El procés simplificat de REDCap per crear i dissenyar ràpidament projectes ofereix una àmplia gamma d'eines que es poden adaptar a pràcticament qualsevol estratègia de recopilació de dades.

Redcap va ser creat el 2004 per la Universitat de Vanderbilt. Originalment va ser desenvolupat per un grup petit d'investigadors clínics que necessitaven una eina de recollida de dades per a la investigació que complís amb la normativa de protecció de dades personals. Al 2021, per mitjà d'un conveni de col·laboració entre SSIBE i la Universitat de Vanderbilt, s’ha obtingut la llicència per al seu ús en la nostra institució.

REDCap proporciona procediments automatitzats d'exportació per a descàrregues de dades sense interrupcions a Excel i paquets estadístics habituals (SPSS, SAS, Stata, R), a més d'un calendari de projecte integrat, un mòdul de planificació, eines d'informació ad hoc i funcions avançades, com ara lògica de ramificació, càrrega de fitxers i camps calculats.

Funcions de REDCap

  • Creeu enquestes i bases de dades en línia de forma ràpida i segura al navegador: creeu i dissenyeu el vostre projecte mitjançant un inici de sessió segur des de qualsevol dispositiu. No cal programari addicional. Accés des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.
  • Ràpid i flexible: aneu de la creació del projecte a l'inici de la recopilació de dades en menys d'un dia. Les modificacions i personalitzacions són possibles en qualsevol moment, fins i tot després de començar la recopilació de dades.
  • Funcions avançades de disseny d'instruments: validació automàtica, camps calculats, càrrega de fitxers, lògica de ramificació / salt i accions d'aturada de l'enquesta.
  • Opcions de distribució d'enquestes diverses i flexibles: utilitzeu una llista d'adreces de correu electrònic o números de telèfon per als enquestats de l'enquesta i contacteu-hi automàticament amb missatges personalitzats i feu un seguiment de qui ha respost. O bé creeu un enllaç senzill per a una enquesta anònima per a enviaments massius de correu electrònic, per publicar-los en un lloc web o imprimir-los en un fulletó.
  • Qualitat de les dades: utilitzeu la validació del camp, la lògica de ramificació / salt i els codis de dades que falten per millorar i protegir la qualitat de les dades durant l'entrada de dades. Obriu consultes de dades per identificar i resoldre automàticament discrepàncies i altres problemes en temps real.
  • Informes personalitzats: creeu cerques personalitzades per generar informes per veure dades agregades. Identifiqueu les tendències amb gràfics i estadístiques bàsiques integrades.
  • Exporta dades a paquets d'anàlisi habituals: exporta les teves dades en format PDF o CSV per facilitar-ne l'anàlisi a SAS, Stata, R, SPSS o Microsoft Excel.
  • Emmagatzematge i compartició segura de fitxers: pengeu i compartiu qualsevol tipus de fitxer amb qualsevol persona del món mitjançant la funció Repositori de fitxers o l'eina d'enviament. També funciona amb exportacions i altres funcions de càrrega de fitxers integrades.
  • Activadors i alertes basats en dades: envieu alertes i notificacions en temps real al vostre equip o a altres grups d'interès per correu electrònic, text o telèfon en funció de la introducció de determinades dades o de preguntes específiques que tinguin una resposta concreta.
  • Connecteu-vos a altres recursos: utilitzeu funcions integrades (API) per moure les dades al vostre projecte. Creeu les vostres pròpies funcions de desenvolupament de programari personalitzat per connectar el vostre projecte a altres sistemes.

REDCap a SSIBE: Des del Departament de Recerca proporcionem suport metodològic per a projectes de recerca i  elaboració d’eines de treball utilitzant REDCap. Contacta amb nosaltres fent un correu-e a recerca@ssibe.cat

VIDEOS TUTORIALS AMB SUBTÍTOLS (cal activar-los)

ja tinc accés REDCap

què és redcAP?
TIPUS DE PROJECTES

REGISTRE DE DADES

REVISIÓ D’APLICACIONS